Jetitek Oy uusi koko autokalustonsa

Rovaniemeläinen kylmä- ja lämmitysjärjestelmiin erikoistunut palveluyritys Jetitek Oy teki marraskuun lopussa harvoin nähdyn autokaupan.

Jetitek Oy hankki kerralla kokonaan uuden autokaluston runsaasti liikkuvien huoltoasentajiensa käyttöön. Tämä tarkoitti yhteensä 20:tä Ford Transit Custom -pakettiautoa.

- Minun työurallani tämä on kappalemäärältään yksi suurimpia yksittäisiä kauppoja, Fordin tuotepäällikkö Juha Palojärvi Rovaniemen Wetteriltä kertoo.

Kylmäteknisten palveluiden tuottajana Jetitekin toiminta-alueena on koko Suomi. Yhtiön merkittävin asiakaskunta ovat päivittäistavarakaupat, jotka vaativat palveluvalmiutta ympäri vuorokauden. Huolto- ja vikakeikkoja on paljon.

- Pystymme uusien autojemme ansiosta tarjoamaan palveluitamme entistä luotettavammin. Kylmä- ja lämpölaitteiden vikakorjaustyöt eivät odota tien päälle jäänyttä autoa, sanoo Jetitek Oy:n toimitusjohtaja Väinö Jaako.

Aikaisemmin Jetitekin käytössä ollut autokanta oli kirjavaa ja hankittu pikkuhiljaa vuosien varrella.

- Uusi, yhtenäinen ja yrityksemme logoilla teipattu autokalusto nostaa koko brändimme arvoa, uskoo Jaako.

Vuokrauksella jää enemmän viivan alle

Autokaluston vuokraamiseen eli leasingiin Jetitek päätyi, kun vuoden alussa markkinoilla lanseerattiin uusi rahoitusratkaisu. Ford rahoitusleasingin vuokrauspaketti oli yhtiön talouspäällikön mielestä harvinaisen joustava.

- Olen jo pitkään seurannut erilaisia vuokrausvaihtoehtoja, mutta vasta tässä paketissa kustannukset ovat järkevällä tasolla. Voimme myös laskea entistä tarkemmin autokulumme etukäteen, mikä on suuri apu budjetoinnissa ja säästää selvää rahaa, sanoo Kimmo Kirstinä.

"Customit" valmiina palvelukseen. Jetitek Oy:n toimitusjohtaja Väino Jaako (vas.) ja talousjohtaja Kimmo Kirstinä ottivat vastaan 20 upouutta Ford Transit Customia. Mukana luovutustilaisuudessa myös Wetterillä Fordin tuotepäällikkönä toimiva Juha Palojärvi ja Ford Creditin myyntipäällikkö Tea Lindström.

Merkittävä ero vuokrauksessa ja omassa omistamisessa on kirjanpidollinen. Kirjanpidossa vuokrattu kalusto ei näy taseessa eikä pääoma tai vakuudet ole sidottuna kalustoon.

- Vuokraus tuo meille selkeitä säästöjä ja viivan alle jää enemmän euroja.

Fordin rahoitusleasingiin Jetitek päätyi myös paikallisuuden vuoksi. Rahoituspäätös järjestyi paikan päällä Ford-liikkeessä heti, kun yritys oli valinnut mieleisensä automallin. Jatkossa myös Wetterin huoltopalvelut ovat lähellä liikkuivatpa Jetitekin autot missä tahansa.

- Wetterillä on täällä pohjoisessa liikkeet ja huollot kaikilla paikkakunnilla, joissa meilläkin on toimipiste eli Rovaniemellä, Kemissä ja Oulussa. Saamme palvelua aina paikallisesti, kehuu Kirstinä.

Ford Creditin rahoitussopimus mahdollisti myös autojen hankinnan paikallisesti.

- Yrityksemme arvoihin kuuluu paikallisuuden suosiminen. On hienoa, että voimme jättää euroja kotiseudulle.

Taloudellisuus ja uudet teknologiat ratkaisivat

Nyt hankitut pakettiautot tulevat yrityksen huoltoasentajien käyttöön. He liikkuvat päivittäin kohteesta toiseen ja myös kuljettavat tarvitsemansa työkalut, tarvikkeet ja laitteet autossa mukana. Uudessa Ford Transit Customissa kuormatila on muunneltava ja tilaan mahtuu kolme täyteen lastattua eurolavaa. Väliseinässä olevan luukun ansiosta tavaratilassa voidaan kuljettaa jopa 3,4 metriä pitkiä tarvikkeita.

Tilavuudeltaan kuormatila on luokkansa suurin: 6,8 kuutiometriä. Transit Customissa on myös luokkansa parhaimpiin kuuluva polttoainetaloudellisuus. Kustannustehokkuuden ohella vaikuttavia asioita ovat myös turvallisuus ja uudet teknologiat.

- Fordin huipputoimiva bluetooth-järjestelmä oli yllättävän ratkaiseva asia. Monessa autossa on kyllä bluetooth, mutta se ei toimi. Meidän huoltoasentajillemme Ford Sync-järjestelmän ääniohjaus mahdollistaa puheluihin vastaamisen ja soittamisen helposti ja turvallisesti, Kimmo Kirstinä kehuu.

Ford Customissa kuljettajia miellyttävät henkilökohtaiset ajo-ominaisuudet. Ohjaamossa on useita säilytyslokeroita ja muun muassa pöytätasoksi taitettava etuistuimen selkänoja. Yrittäjä arvostaa myös pitkiä huoltovälejä ja taloudellista polttoaineen kulutusta.

Ford-hyötyajoneuvot ovat nousseet selkeäksi markkinajohtajaksi koko Lapissa, jossa Rovaniemen talousalueella Wetterillä on noin 35 prosentin markkinaosuus. Fordin uusia malleja myös talvitestataan vuosittain Rovaniemellä. Se on auto, joka sopii pohjoisiin olosuhteisiin.