Maastohiihdon Suomen Cup tulee Ounasvaaraan

Naisten ja miesten hiihtokisoja seurataan jo viidettä kertaa Ounasvaaran hiihtostadionilla.

Ounasvaaran hiihtostadionilla vilisee. Paikalliset hiihtäjät ovat ensilumesta saakka pitäneet Ounasvaaran hiihtolatuja lämpiminä, mutta tulevana viikonloppuna ladut juhlistetaan kilpailukäyttöön, kun maastohiihdon Suomen Cupin osakilpailu käydään vaaran puitteissa. Kisat järjestetään viidettä kertaa putkeen Rovaniemellä.

- Tänne tulee Suomen parhaat mies- ja naishiihtäjät näyttämään osaamisensa. Kisa on kauden toinen osakilpailu, joten sillä on myös paljon painoarvoa Kuusamon maailmancupia ja 2017 Lahden MM-hiihtoa silmällä pitäen, kertoo kilpailujohtaja Harri Andersson.

Kisat startataan lauantaina 19.11. klo 11.30 sprintin erävaiheella ja sunnuntaina klo 11 naisten kympillä.

- Sprintti hiihdetään vapaalla tyylillä ja kisoista tulee varmasti mielenkiintoiset. Jo pelkästään sen puolesta, että Lahden kisoissa hiihtotyyli on sama, joten kisa toimii hyvänä tarkkailukilpailuna tulevia kisoja ja maailmancuppeja varten, kertoo Suomen Cupin taustavoimien Eero Hietanen.

Kivenheiton päässä hyppystadionilla kisataan samaan aikaan myös mäkihypyn ja yhdistetyn Suomen mestaruudesta.

- Katsotaan, minkä verran porukkaa tulee paikan päälle kannustamaan urheilijoita ja nostattamaan tunnelmaa. Onhan se aina ihan eri asia olla livenä paikan päällä, kertoo Andersson.

- Tänä vuonna olemme myös järjestäneet hiihtostadionille ison screenin, josta voi kätevästi seurata suoraa tv-lähetystä ja katsoa kisan parhaita paloja sekä niitä hidastuksia, jotka tuntuvat aina kiinnostavan, lisää Hietanen.

Varastolumen ansiosta Ounasvaaralla päästin hiihtämään jo hyvissä ajoin lokakuussa.

- Latujen aikaisesta käyttöönotosta on tullut perinne eikä täällä ilman varastolumia paljon hiihdettäisi kilpaa taikka muutenkaan tähän aikaan vuodesta, sanoo Hietanen.

Screeni saapuu päivää ennen h-hetkeä, mutta muuten Ounasvaaran hiihtoladut ovat valmiita lauantain kisoihin.

- Kaikki on hyvin aikataulussa, joten meidän puolesta voisimme aloittaa kisat vaikka saman tien, nauraa Andersson.

- Eiköhän kuitenkin odoteta viikonloppuun.