Wetterin vaihtoautokeskus on autokaupan supermarket

Wetterin autoliikkeestä on tullut vuosien saatossa iso osa lappilaista liikkumista. Pelkästään vaihtoautokeskus Rovaniemellä myy vuosittain reilut 1300 autoa.

Paikallispäällikkö Ilkka Ikäheimo ja Vaihtoautokeskuksen myyntipäällikkö Miika Hämäläinen.

Pitkien etäisyyksien Lapissa auto on useimmille elintärkeä kulkuväline. Uuden tai käytetyn auton ostaminen on iso investointi, joten on tärkeää, että luottamus asiakkaaseen toimii kitkattomasti.

Wetterin tavoitteena Rovaniemellä on palvella lappilaisia kaikissa autoiluun liittyvissä asioissa. Lapin teillä huristelee jo päivittäin tuhansia ”Wetteriläisiä.”

- Wetteri on vahva paikallinen toimija, paikallispäällikkö Ilkka Ikäheimo muistuttaa.

- Se ei pelkästään myy autoja, vaan liikkeestämme saa myös ammattitaitoista ja ripeää huoltopalvelua. Wetteri on Rovaniemen mittakaavassa lisäksi merkittävä työllistäjä. Henkilöautopuoli työllistää 47 henkilöä ja raskaan kaluston Wetteri Powerin myyntiin sekä huoltoon on palkattu yhteensä 17 työntekijää.

Autokauppojen välinen kilpailu on kovaa, joten Wetteri haluaa olla eturintamassa palvelemassa paikallisia asiakkaitaan mahdollisimman jouhevasti.

- Wetterin autoliike Rovaniemellä tulee aina olemaan kaiken toiminnan perusta, Ikäheimo tiivistää.

- Olemme kuitenkin tietoisesti aktiivisia automarkkinoilla. Järjestimme esimerkiksi huhtikuussa maakuntakierroksen, jossa autojamme ja toimintaamme esiteltiin. Haluamme mennä suoraan asiakkaamme luo, jotta hän saa riittävästi tietoa ennen mahdollista ostopäätöstä.

Wetteri on panostanut vahvasti myös yhteistyösopimukseen eri urheiluseurojen ja tapahtumien kanssa. Ne tukevat vahvasti paikallisuuteen pyrkivän yrityksen arvoja.

- Toki perinteiset televisio- ja lehtimainonnan keinot ovat osa isoa kokonaisuutta, Ikäheimo täsmentää.

- Meille on kuitenkin tärkeä olla mukana siellä, missä ihmisetkin ovat. Samalla tuemme lappilaisille tärkeitä asioita, ja haluamme kantaa kortemme kekoon paikallisten tapahtumien onnistumisessa. Onnistunut yhteistyö on aina ollut ja tulee aina olemaan iso voimavara rovaniemeläisille.

Automyyjä Jarmo Kulppi esittelee vaihtoautoja.

Digitalisaatio on jo mullistanut autokaupan

Wetteri on eturintamassa myös näkyvyydessä sosiaalisessa mediassa. Selkeät tiedot myytävistä autoista helpottavat kuluttajaa, sillä tarjonta on loputon. Käytetyn auton ostaminen ammattitaitoisesta autoliikkestä pienentää merkittävästi riskejä epäonnistuneesta autokaupasta.

- Jo lähitulevaisuudessa Wetteri tarjoaa mahdollisuuden hakea luottopäätöstä sähköisesti, jonka lisäksi esimerkiksi vakuutuspaperit pystyy jatkossa esitäyttämään kätevästi internetissä. Toki toivon, että jokainen asiakas tulee koeajamaan auton ennen ostopäätöstä. Internet on kuitenkin nykypäivän maailmassa mainio paikka antaa mahdollisimman kattavasti pohjatietoa ihmisille.

Autokauppa on siirtymässä yhä vahvemmin internetin sivustoille, mutta ainakaan toistaiseksi verkon kautta ei pääse vielä koeajamaan tulevaa kulkupeliään.

Ihmisille jää aina askarruttavia kysymyksiä, kuten esimerkiksi vakuusasiat esimerkiksi käytettyjen autojen kohdalla. Wetterin autoliikkeestä siihen ja kaikkiin muihinkin kysymyksiin pyrimme löytämään vastaukset hyvässä yhteishengessä asiakkaan kanssa.

Tutustu Wetterin tarjontaan www.wetteri.fi