Vanhakin osaa hyödyntää verkkoa

Neljän sukupolven hautaustoimistolla on vahvat juuret Rovaniemellä. Nyt 93-vuotias yritys on ottanut harppauksen digitaaliseen maailmaan.

Kun Jokelan Hautaustoimistoa perustettiin 1923, ei yritystä nykyisin vetävän Ville-Pekka Jokelan isoisoisä aavistanut, että jonain päivänä keksitään sellainen asia kuin internet, jonka kautta voisi tulevaisuudessa hoitaa hautausjärjestelyitä.

- Se on sitä nykypäivää, toteaa Ville-Pekka, joka seurasi kolmen edeltävän sukupolven jalanjäljissä hautaustoimistoalalle.

- Asiakkaat ovat tottuneet kaikessa muussa asioinnissaan verkkopalveluun niin miksei myös hautauspalveluissa.

Jokelan verkkosivuilla pystyy asioimaan kaikki hautajaisjärjestelyt alusta loppuun arkun valinnasta juhlapalveluun ja kukkalaitteisiin, mutta tähän yleensä yhdistyy myös henkilökohtainen asiakaspalvelu, jota hautausalalla vaalitaan.

Verkossa asiakas edellä

Verkkopalveluun panostaminen on kuitenkin tullut uudeksi osaksi hautaustoimiston palvelua, jossa kulmakivenä on erittäin asiakaslähtöinen näkökulma.

- Ei sitä kärsi jäädä paikoilleen, varsinkin kun asiakkaat pyytävät ja kysyvät verkossa tarjottavia palveluita. Pari viikkoa sitten iäkäs mies kertoi tutustuneensa hautaustoimistomme palveluihin etukäteen verkossa. Mahdollisimman helpoksihan se on tehtävä ja tähän olemme panostaneet, kertoo Jokela.

Hautaustoimistojen historia pelkkänä ”ruumisarkkuliikkeenä” on myös saanut kyytiä Jokelan yrityksessä vuosien varrella, kun palvelutarjontaa on monipuolistettu. Nykyään Jokelan kautta järjestyvät perinteisten hautauspalveluiden ja hautamuistomerkkien ohella myös perunkirjoituspalvelut, kuolinilmoitukset ja valokuvaus. Tekemisestä on tehty mahdollisimman läpinäkyvää, hinnastot löytyvät verkosta ja hautajaisten suunnittelutyökalusta.

- Asiakkaalle on tärkeää, että yhdessä paikassa saa hoidettua helposti monta asiaa, toteaa Jokela.

Äitinsä Tarja Jokelan kanssa liikettä pyörittävä Ville-Pekka näkee vahvuutena sen, että yrityksessä on sekä vanhemman että uuden sukupolven osaajia. Toki ajan hermolla on edettävä.

- Vanhankin yrityksen on seurattava aikaansa ja menemme mieluummin edellä kuin jäljessä. Kokeilu kuuluu yrittäjyyteen ja mukava se on nähdä, että vanhakin yritys voi hyödyntää verkkoa, naurahtaa Jokela.