Uudenlaista isännöintiä Rovaniemellä

Paikallisen isännöintiyritys 4D Optimin yrittäjä Jari Marjeta jaksoi uskoa ideaansa ja menestyi. Elinkaariajatteluun pohjautuva ja ennakoiva kiinteistön kunnossapito luovat pohjan vastuulliselle omaisuudenhallinnalle. Nyt reilun kolmen vuoden toiminnan jälkeen Marjeta voi tyytyväisenä kertoa, että toimintamalli on otettu erittäin hyvin vastaan.

Yleisen, Rovaniemelläkin vallitsevan, isännöintikäytännön mukaan taloyhtiöltä laskutetaan sovitun isännöintipalkkion lisäksi erinäinen joukko muita kuluja, yleensä 20–40% yli kilpailutetun kuukausiveloituksen. 4D Optimi Isännöinnin toiminnassa kaikki kulut sisältyvät isännöinnin kuukausihintaan.

- Päivittäisessä toiminnassa pyrimme minimoimaan taloyhtiön hallinnolliset kokonaiskulut, kuten taloyhtiön ”toimitusjohtajan” kuuluukin tehdä. Lähtökohtamme hinnoitteluun on, että kaikki normaali taloyhtiön hallintoon kuuluva toiminta sisältyy isännöinnin kuukausimaksuun, Jari Marjeta kertoo.

4D Optimin tehokas palvelutiimi (vas.) Jari Marjeta yrittäjä ja isännöitsijä, Tuomas Leppänen isännöitsijä, Heikki Tuikka isännöitsijä, Maija Kilpiö taloushallinto ja asiakaspalvelu ja Pauliina Jääskö kiinteistökoordinaattori.

Talouden ennakointi selkeytyy ja paranee. Taloyhtiöllä on aina tiedossa, paljonko isännöintiin kuluu rahaa ja yllätyksiltä vältytään.

- Hinnoittelumme poikkeaa olennaisesti edukseen yleisestä käytännöstä, jossa hintojen vertailu kilpailutettaessa isännöintiä voi olla joskus haasteellista. 

Omaisuudenhallinta on tätä päivää

- Rakennukset ikääntyvät ja vaativat koko ajan enemmän huomiota, kertoo Marjeta.

- Korjaus- ja perusparannushankkeet ovat hyvin monessa taloyhtiössä ajankohtaisia ja siksi tarjoamme hallinnollisen isännöinnin rinnalla täyden teknisen palvelun pakettia, jolla huolehdimme taloyhtiön kunnonhallinnasta alusta loppuun.

Elinkaariajatteluun pohjautuvassa ideologiassa kiinteistöön toteutetaan kuntotutkimus, jonka pohjalta laaditaan kunnonhallintasuunnitelma ja ohjelmoidaan tulevaisuuden tarkentavat mittaukset ja tarkastukset. Näitä tuloksia hyödynnetään ennakoivasti suunnittelun, kunnossapidon ja kunnostustoimenpiteiden ohjauksen työkaluina.

Uudet toimitilat löytyvät Viirinkankaantie 2-4 ja palvelutietoa www.4doptimi.fi

- Olemme tunnistaneet, että on parempi toimia ennakoiden sen sijaan, että pakolliset remontit tehdään kalliiseen hintaan siinä vaiheessa, kun ollaan jo myöhässä, Marjeta muistuttaa.

Yhteistyöllä asiat hoidetaan

4D Optimi näkee vahvuutenaan myös taloyhtiöille tarjottavan uudenlaisen tiimiajattelun – ammattilaisten osaajajoukon, jossa jokainen tiimin jäsen tuo taloyhtiön käyttöön oman erikoisosaamisensa.

- Olemme kokeneet, että saavutettavuus ja palvelu paranevat, kun yhden henkilön takana ei ole kaikki. Useampi pystyy auttamaan asioissa ja yhdessähän tässä tätä tehdään, Marjeta painottaa.

Taloyhtiön hallituksen jäsenet pidetään ajan tasalla yhtiön asioista ja taloudellisesta tilanteesta vähintään kuukausittain. Hallituksen toiminta ja päätöksenteko helpottuu, kun tietoa on riittävästi. Kirjanpito tulee tutuksi läpi vuoden eikä ainoastaan yhdessä hallituksen kokouksessa tilikauden päättyessä.

 

4D Optimi Isännöinti Oy

  • 4D Optimi Isännöinti Oy on Suomen Kuntotekniikka Oy:n tytäryhtiö. Toimintaa Rovaniemellä 2013 lähtien. Yritys on yksityisessä omistuksessa oleva lappilainen ja rovaniemeläinen Likiliike.
  • Nuori, nykyaikaiset tekniikat ja sähköiset työvälineet hallitseva, monialakouluttautunut ja hyvinvoiva henkilöstö on lisäkoulutuksessa systemaattisesti.
  • Uusiin toimitiloihin Viirinkankaantielle yritykset muuttivat 2016 alussa.