Toimistoalalla panostetaan ergonomiaan

Tänä vuonna 65-vuotista taivaltaan juhlistava Lapin Systema on perheyritys kolmannessa polvessa. Tavoitteena on pystyä tarjoamaan yrityksille kaikki, mitä toimistoonsa voi kaivata.

Paljon on muuttunut reilussa kuudessa vuosikymmenessä. Erityisesti laitepuolella on tapahtunut paljon kehitystä.

- Kirjoituskoneet ovat vaihtuneet tietokoneiksi ja arkistot siirtyneet pilvipalveluihin. Nopeus ja tehokkuus ovat nykyään avainasemassa, Lapin Systeman toimitusjohtaja Vesa Pietilä sanoo.

Pietilä aloitti yrityksen johdossa pari vuotta sitten isoveljensä jäätyä eläkkeelle.

- Tässä vietetään itseasiassa epävirallista 100-vuotisjuhlaa, kun firma täyttää 65 vuotta ja minulla tuli täyteen 35 vuotta firmassa, Vesa naurahtaa.

Lapin Systeman kantava idea tiivistyy yrityksen sloganiin Mitä toimistoosi kuuluu. Yritys pyrkiikin tarjoamaan asiakkailleen saman katon alta kaiken aina IT-palveluista kahvipaketteihin.

Vesa Pietilä on yrityksen neljäs johtaja. Häntä ovat edeltäneet hänen veljensä, isänsä ja isoisänsä.

- Viime vuonna otimme valikoimaamme esimerkiksi postimerkit. Niitä on mennyt sen jälkeen yllättävän paljon, konttoripäällikkö Päivi Pietilä kertoo.

Yritys otti vastikään valikoimiinsa myös langattomat maksupäätteet. Vesa Pietilä kertoo, että monikaan ei tiennyt, mistä niitä Rovaniemeltä saisi, joten he päättivät vastata kysyntään.

Viime vuosina työpaikoilla on alettu kiinnittää huomiota erityisesti työntekijöiden ergonomiaan. Myös Lapin Systemassa halutaan vastata kasvavaan kysyntään.

- Ergonomia -esittelypisteessämme on jatkuvasti esillä työhyvinvointia edistävät tuotteet. Lisäksi tulemme mielellämme kartoittamaan ja suunnittelemaan ergonomiatyöpisteen yrityksille vaikka mittojen mukaan, Vesa kertoo.

Syntymäpäiväjuhlia Lapin Systemalla vietetään työn merkeissä. Yritys järjestää helmikuussa juhlavuoden kunniaksi Toimisto 2017 -näyttelyn. Näyttelyssä nähdään viimeisimmät uutuudet toimistotarvikkeista ja -laitteista. Lisäksi johtavat ergonomiatoimittajat saapuvat esittelemään tuotteitaan.

- Näyttelyssä alan parhaiden tavarantoimittajien ammattilaiset ovat paikan päällä esittelemässä uutuuksia. Sinne tietenkin toivotaan kaikki toimistoalasta kiinnostuneet, Vesa Pietilä sanoo.