Tehty työ on meidän mainos

Kiinteistöpalvelu Lintula on ISO 9001 sertifikaatin arvoinen, mikä on tunnustus laadukkaasta työstä.

- Meidän mainos on tehty työ. Asiat hoidetaan eikä ne jää roikkumaan, toteaa yrittäjä Raimo Lintula.

Kiinteistönhuolto on ala, joka vaivihkaa hoitaa itsensä. Kiinteistöjen huoltoa harvoin mainostetaan eikä siihen moni kiinnitä huomiota. Alan ammattilaiset jaksavat siitäkin huolimatta rehkiä päivät pitkät ja olla ylpeitä työstään.

- Me olemme aina valmiita tekemään, kertoo Rovaniemen vanhimman yksityisen kiinteistönhuoltoyritys Lintulan yrittäjä ja toimitusjohtaja, Raimo Lintula.

- Meidän mainos on tehty työ. Asiat hoidetaan eikä ne jää roikkumaan.

Näin se oli myös 33 vuotta sitten, jolloin rovaniemeläisen Lintulan isä, Olavi Lintula, perusti pojalleen sittemmin jääneen yrityksen.

- Isäni aloitti talonmiehenä Ahkionmaantiellä ja kun talonmiehistä alettiin luopua 80-luvulla, päätti isä perustaa kiinteistönhuoltoyrityksen 1983. Teimme sukupolvenvaihdoksen kymmenen vuotta myöhemmin isäni jäätyä eläkkeelle, ja vuosien saatossa yhden miehen yritys on kasvanut noin 20 hengen tiimiksi.

Myös alan toiminta on muuttunut täysin niistä ajoista. Tietotekniikka on tullut arjessa avuksi, joka helpottaa suunnittelutyötä huoltotöissä.

- Ennen oli lankapuhelin ja siihen vastattiin silloin kun oltiin paikan päällä. Nykypäivänä tiedonkulku on huomattavasti nopeampaa ja reagointinopeus on aivan eri luokkaa, kuvailee Lintula.

Vaikka tietotekniikka on vahvassa roolissa, toimii Lintulan kiinteistöpalvelussa sen rinnalla perinteinen talkkarisysteemi.

- Meillä on jokaisessa kiinteistössä oma kiinteistönhoitaja, jotta kasvot tulevat tutuksi, kertoo työnjohtaja Pekka Hämeenaho.

Paikallista osaamista

Kun mittariin on kertynyt 33 vuotta paikallista yrityshistoriaa ja -osaamista, lämmittää Lintulan sydäntä se, että myös asiakkaat ovat jaksaneet tukea paikallista.

- Meillä on useita asiakkaita, jotka ovat olleet hoidossamme alusta asti, kaikki 33 vuotta, sanoo Lintula.

- Tänä päivänä näkee paljon sitä, että isot firmat ostavat pieniä firmoja pois ja niistä tulee liian isoja. Meillä yritys on pysynyt sopivan kokoisena. Pystymme reagoimaan nopeasti ja lappilaisena ja paikallisena yrityksenä tiedämme asiakkaamme tarpeet eikä meille tule etelästä ohjeita, miten toimia. Se, mitä luvataan asiakkaalle, myös tehdään, lisää Hämeenaho.

- Se, mitä luvataan asiakkaille, myös tehdään, kertoo työnjohtaja Pekka Hämeenaho.

Vuonna 2015 Kiinteistöpalvelu Lintula saikin ensimmäisenä yksityisenä rovaniemeläisenä kiinteistöhuollon yrityksenä pohjoiseurooppalaisen Inspectan myöntämän ISO 9001 sertifikaatin toiminnastaan, joka takaa laadukkaat toimintatavat ja -mallit. Työn laatua ja yrityksen toimintamalleja pyritään parantamaan ja kehittämään koko ajan asiakkaiden eduksi.

Talotekniikan tuntemus kunniaan

Yksi kiinteistöhuollon suurimmista kompastuskivistä on ihmisten tietämättömyys alasta.

- Monilla ihmisillä ei ole käsitystä siitä, mitä kiinteistönhoitajat tekevät. Se on paljon muutakin kuin nurmikon leikkuuta ja lumitöiden tekoa, mutta nämä ovat asioita, joihin ihmiset yleensä tarttuvat, kertoo Lintula.

- Pidän erittäin tärkeänä kiinteistöteknistä osaamista ja huoltoa, sillä näillä töillä on suora vaikutus kiinteistön arvoon. Asunnon arvo ei varmasti paljoa nouse siitä, kuinka tiheästi nurmikkoa leikataan. Nämä ovat tärkeitä jokapäiväisiä asioita, mutta useat unohtavat kiinteistön kunnon. Vertauksen vuoksi, kuka ostaisi vaikkapa 100 000€ auton ja jättäisi sen huoltamatta?

Lintula pitää huolen, että työntekijöillä on asianmukainen osaaminen ja koulutus, sillä Rovaniemellä on kirjava kiinteistökanta: löytyy sekä 70-luvulla että 2010-luvulla rakennettuja taloja.

- Pystymme tarjoamaan iästä riippumatta talon tarpeisiin soveltuvaa kiinteistönhuoltoa. Kiinteistötekniikan hallitseminen on välttämätöntä, kertoo Lintula.

- Meidän on toimittava entistä vastuullisemmin ja huomioitava kiinteistöt kokonaisvaltaisemmin hyvällä ammattitaidolla. Viat korjataan ja niitä pyritään ennaltaehkäisemään aktiivisen seurannan ja päivittäisen huoltotyön avulla.

- Yrittäjänä kannan tästä kaikesta vastuun, sanoo Lintula.

Tutustu tarkemmin Kiinteistöpalvelu Lintulaan klikkaamalla tästä.