Teatterin tilavuokraus astui uuteen aikaan

Remontin jälkeen Lappia-talo on sama uniikki kulttuuritalo kuin ennenkin, mutta taipuu entistä notkeammin eri kokoisten tilaisuuksien järjestämiseen.

Rovaniemen Teatteri elää kiireisen kevätkauden ensiviikkoja. Näyttämöiltä raikuvat keskipäivälläkin äänekkäät repliikit ja alakerran täysin uusitusta kellariklubi Saivosta kantautuu bänditreenien tahdit Vänän musiikkibaarin illan esitystä varten.

- Olemme kokeneet muuton jälkeisen ajan uutena alkuna koko teatterille ja Lappia-talolle.

Hallintojohtaja Sari Alatalon mukaan Rovaniemen Teatterissa on pyritty laajentamaan asiakaskuntaa ohjelmiston ja täysin uudistuneen ravintolatarjonnan avulla.

- Esimerkiksi musiikki-iltojen myötä olemme tavoittaneet mukavasti aivan uusia vieraita, kuvailee teatterin hallintojohtaja Sari Alatalo.

Hän korostaa Lappia-talon monipuolisuutta. Talo on yhtä aikaa sekä kulttuurihistoriallisesti arvokas, näyttävä kokonaisuus, että paikka isoille ja pienille merkkipäiville tai erottuville asiakastilaisuuksille.

- Pyrimme laajentamaan asiakaskuntaa ohjelmiston valinnalla ja täysin uudistuneella ravintolatarjonnalla, josta vastaa rovaniemeläinen Cafe & Bar 21. Kakkoskerroksen ravintolan lisäksi he vastaavat kellariteatteri Saivon uuden drinkkibaarin pyörittämisestä.

Yritysten tilaisuuksille laajat mahdollisuudet

Lappia-talon uutta alkua alleviivaa myös tilanvuokrauspalveluiden kehittäminen. Sari Alatalo kertoo, että rakennus tarjoaa käytännössä rajattomat mahdollisuudet erilaisten yksityistilaisuuksien järjestämiseen aina pienistä perhejuhlista suurten yritysten koulutus- ja virkistyspäiviin sekä kansainvälisiin konferensseihin.

- Kaikki yleisötilat ovat vuokrattavissa ja niitä pystytään räätälöimään asiakkaan tarpeiden mukaan. Oli kyseessä sitten pieni paikallinen yritys tai kansainvälisen kongressin vieraat, pystymme järjestämään tilat ja ohjelman tilaajan tarpeiden mukaan.

Alatalo muistuttaa, että tilan vuokraajalle Lappia-talo ei ole pelkkä kokous- ja seminaaritila, vaan teatterista löytyy suuri määrä eri alojen osaamista. Sen hyödyntämistä tilaisuuden ohjelmassa rajoittaa vain mielikuvitus.

Äänien ja valojen suunnitteleva mestari Miksa Koponen esittelee Sari Alatalolle Täti ja minä -näytelmän lavastusta uudistuneessa Kero-salissa.

- Pystymme toteuttamaan oman väen ammattitaidolla yritysasiakkaille vaikkapa työyhteisökoulutusta, sekä erilaista ohjelmaa aina kevyestä improvisaatiosta yksityisnäytöksiin ja teemailtoihin.

- Hiljattain järjestimme puitteet eräällekin suuryritykselle talent-kilpailuun, joka toteutettiin samanaikaisesti eri puolella Suomea. Toinen asiakas puolestaan halusi Alvarin vierailemaan tilaisuudessaan ja sellainen meiltä tietysti onnistuu – onhan talossa ammattinäyttelijöitä, Alatalo mainitsee esimerkkeinä.

Oma kiehtova maailmansa löytyy teatterin kulissien takaa. Remontin myötä valmistuneessa lisäsiivessä työskentelevät lavastamon käsityöläisammattilaiset, kun taas puvustossa voi päästä hypistelemään uniikkeja esiintymisasuja.

- Kierros kulisseissa on asiakasryhmille suunniteltu noin tunnin kestävä tutkimusretki, jossa avaamme teatterintekemisen ihmeitä ja kerromme esitystä edeltävistä työvaiheista.