RolloPop tuo hymyn huulille

Lappilaiset pääsevät heinäkuun viimeisenä viikonloppuna kokemaan jotain avain uutta, kun RolloPop -kaupunkifestivaali rantautuu Keskuskentälle.

Petri ”FastPete” Lehtinen, 43, on innokas ja yritteliäs rovaniemeläinen. Hänen kaltaisiaan idealisteja kaupunki tarvitsee pysyäkseen hengissä ja kehittyäkseen monipuolisten palveluiden tuottajana. Monialayrittäjä räväyttää 29.-30. heinäkuuta oikein kunnolla. Iso kaupunkifestivaali RolloPop on Lehtisen 23 vuotta kestäneen yrittäjäuran yksi makeimmista hedelmistä.

- Mitään et saa, jos et yritä, Lehtinen kiteyttää.

- Tavoitteena on järjestää Keskuskentällä tapahtuma, jossa kaikki toimii viimeisen päälle ja ihmiset viihtyvät. RolloPop tarjoaa lappilaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä kuuntelemaan hyvää musiikkia, ja kohtaamaan samalla iloisia ihmisiä ihan keskustan sydämessä.

Jo pelkästään ajatuksena kaupunkifestarit saa makean veden kielelle. Vastaavaa tapahtumaa ei ole Lapissa koskaan aikaisemmin järjestetty. Artistikattauksesta vastaavat mm. Erin, Maija Vilkkumaa, Apulanta, Jukka Poika, Happoradio, Anssi Kela, sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani. Keskuskentän viheriö peitetään yleisöä varten laadukkaalla muovimatolla, joten korkokengät voi huolettaa laittaa jalkaan ja lähteä mukaan koko kaupungin yhdistävään festarijuhlaan.

- Perjantaille on tulossa vielä kova nimi perjantain pääesiintyjäksi, Lehtinen vihjaa.

- Ruokapuolesta vastaa paikallinen yritys, ja tarjolla on mm. herkullista poronpyttipannua ja lohta. RolloPop on ikärajaton tapahtuma, johon kaikki ovat tervetulleita. Rovaniemeläiset ovat tsempanneet kovasti tapahtuman valmisteluissa heti kuultuaan tapahtumasta, ja myös kaupunki on lähtenyt täysillä mukaan.

Lähes koko tapahtuman infra tulee Lehtisen yrityksien kautta, joten hänellä on langat hyvin käsissään. Idea tapahtumasta virisi teoiksi viime vuoden tammikuussa. Kuluneen vuoden aikana palaset ovat loksahtaneet kohdilleen.

- Olen aina nauttinut ihmisten kanssa yhdessä tekemisestä, Lehtinen painottaa.

- RolloPop on tosi iso juttu, ja keväästä lähtien tapahtuman onnistumiseen eteen on tehty kahdeksan hengen voimin täysipäiväisesti töitä. Lisäksi meillä on hyvät yhteistyökumppanit, ja paljon innokasta talkooväkeä. Kun h-hetki koittaa, on organisaatiossa noin 100 henkilöä mukana rakentamassa onnistunutta viikonloppua.

Yrittäjälle myös epäonnistuminen on tuttua, mutta Lehtisellä on hyvät fiilikset loppukirin alla.

- Töitä riittää, ja kokemuksesta tiedän, että viimeisinä viikkoina tulee aina kiire. Pidämme kuitenkin huolen, ettei ihmisten tarvitse jonotella kohtuuttomasti ruoka- tai vessajonoissa, vaan he pääsevät sujuvasti nauttimaan musiikista ja aurinkoisesta säästä. Sellaista keliä on luvattu, Lehtinen päättää.

Lehtistä kuunnellessa tulee väkisinkin ajatus, että RolloPop loistoidea. Iloisille tapahtumille on aina tilausta, ja niistä jokaiselle pitää antaa mahdollisuus kehittyä entistä monipuolisemmaksi. Keskuskenttä on ihanteellinen paikka järjestää tapahtumia, sillä sinne on monen kaupunkilaisen helppo päästä julkista liikennettä käyttäen, pyöräillen tai kävellen.

RolloPop yhdistää ulkoilun, musiikin ja ihmiset. Nykypäivänä musiikkia kuunnellaan korvakuulokkeet päässä ja ihmisiä tavataan somessa. Siksi on erityisen hienoa, että joku toteuttaa intohimoisesti uusia ideoita, jotka kokoavat ihmiset yhteen viettämään laatuaikaa toistensa kanssa.

Lisätietoa tapahtumasta ja lipunmyynnistä osoitteessa www.rollopop.fi

Kuka?

Petri ”FastPete” Lehtinen

  • Lempinimi juontaa juurensa laskuvarjo- ja baseharrastuksesta.
  • Perusti ensimmäisen yrityksensä heti armeijasta päästyään.
  • Aloitti karaoken, äänentoiston ja dj -palveluiden tuottajana.
  • Arctic Event LTD -ohjelmatoimisto aloitti toimintansa vuonna 2000.
  • Perustanut Pohjois-Suomen löytötavarapalvelu Oy:n.
  • Tuorein yritys, graafisen alan palveluita tuottava Joika Creative Oy.