Potilas on voittaja

Lyseonpuiston Hammasaseman yrittäjä Timo Alapuranen on ennakkoluuloton hammaslääkäri. Hän ei tyydy vanhoihin kaavoihin vaan tekee harvinaista sektorirajoja ylittävää yhteistyötä Rovaniemellä.

Kello on 14.30 ja takana on kaksituntinen toimenpide Terveystalon päiväkirurgisen yksikön leikkaussalissa. Hammaslääkäri Timo Alapuranen ja hänen hammasasemansa suukirurgi Antti Raunio kiittävät Terveystalon hoitohenkilökuntaa hyvin sujuneesta yhteispelistä.

Alapurasen potilaalle on tehty nukutuksessa luusiirre. Operaatio on ollut välttämätön, sillä potilas on menettänyt luuta ja lisäluuta tarvitaan implantoitavalle alueelle. Ilman siirrettä ainoa vaihtoehto olisi ollut irtoproteesi.

Lyseonpuiston Hammasaseman hammaslääkäri Timo Alapuranen (vas.), suukirurgi Antti Raunio (oik.) ja Terveystalon vastaava lääkäri Toni Kesti (kesk.) ovat tyytyväisiä yhteistyöhönsä.

- Julkisessa terveydenhoidossa siirrelähete ei olisi koskaan mennyt eteenpäin. Näitä operaatioita tehdään vain yksityisesti. Haluamme tarjota potilaillemme hoidon mahdollisimman nopeasti, ja Terveystalolla leikkaus voi onnistua vaikka jo seuraavana päivänä, Antti Raunio kertoo.

Myös Terveystalon nykyaikaiset leikkaussalifasiliteetit ovat tehneet vaikutuksen.

- Miksi tekisimme isompia toimenpiteitä omalla vastaanotollamme, kun Terveystalossa nukutettu potilas voi jäädä rauhassa heräämöön. Puhumattakaan turvallisuustasosta, joka nousee aivan toiselle tasolle, kun paikalla on anestesian asiantuntijat, toteaa Timo Alapuranen.

Tällaisen yhteistyön luulisi olevan sote-uudistuksen aikaan jo yleistä, mutta Terveystalon vastaava lääkäri Toni Kesti kertoo Alapurasen tekevän uraauurtavaa työtä.

- Verkostoltaan Suomen suurimpana terveyspalveluyrityksenä meillä on korkeatasoiset tilat, instrumentit ja henkilökunta. On hienoa, että ne otetaan hyötykäyttöön, Kesti kehuu.

Timo Alapuranen toivoisi nykypäivän hoitotyön olevan juuri tällaista: sektorirajat ylittävää yhteistyötä ja olemassa olevien resurssien hyödyntämistä.

- Tämä ei todellakaan ole minulta pois, vaan menee oikeaan osoitteeseen eli potilaitteni hyväksi.


www.lyseonhammas.fi