Paikallisten oma pankki

Pohjolan Osuuspankilla on jo 40 000 omistaja-asiakasta.

- Pohjolan Osuuspankki haluaa olla mukana paikallisten ihmisten arjessa. Tällainen inhimillinen ote sopii hyvin myös omaan arvomaailmaani, sanoo Rovaniemen konttorin rahoitusasiantuntija Kristian Männistö.

Finanssimaailma elää murroskautta. Itsepalvelu lisääntyy ja asiakkaat hoitavat entistä enemmän pankkiasioitaan kotonaan netissä ja mobiilisti. Pankin koko rooli on muuttunut.

Mutta Pohjolan Osuuspankissa asiat nähdään toisin: se on vahvasti mukana paikallisten arjessa ja antaa asiakkailleen myös todellista päätös- ja vaikutusvaltaa.

- Ylitimme juuri 40 000 asiakasomistajan rajan. Tämä tarkoittaa sitä, että toimialueellamme asuvista 110 000 ihmisestä useampi kuin joka kolmas omistaa pienen palan pankistamme, kertoo Pohjolan Osuuspankin Rovaniemen konttorin rahoitusasiantuntija Kristian Männistö.

Männistön mukaan omistaja-asiakkuus kiinnostaa, koska pohjoisen ihmiset arvostavat oman pankkinsa henkilökohtaista palvelua ja inhimillisiä arvoja.

- Kuuntelemme asiakastamme. Jos hän haluaa hoitaa asiansa edelleen konttorissa tutun pankkivirkailijan kanssa, on se mahdollista. Puhelimeenkin meillä vastaa aina toimihenkilö, joka on paikallinen.

Tutun ja turvallisen lisäksi Pohjolan OP:n asiakkaat hyötyvät siitä, että saman katon alla saa hoidettua pankkiasioiden lisäksi myös vakuutus- ja lakiasiat. Lisäksi kaikki kiinteistövälityspalvelut kuuluvat palvelupakettiin.

Omistaja-asiakas hyötyy vielä enemmän. Hän saa alennuksia pankkipalveluistaan ja vakuutusmaksuistaan sekä hyötyy OP-bonuksista jopa satoja euroja vuodessa.

- Esimerkiksi päivittäisasiointi ja lainanhoitokulut voivat olla asiakasomistajalle maksuttomia. Ei ole lainkaan harvinaista, että vakuutuslaskut voidaan kuitata lähes kokonaan pelkillä bonuksilla, Männistö kertoo.

Omistaja-asiakkailla on myös mahdollisuus osallistua oman pankkinsa hallintoon ja päätöksentekoon, sillä osuuskunnissa päätökset tehdään jäsen ja ääni -periaatteella.

Kesätöitä nuorille, digiopetusta ikäihmisille

Pohjolan Osuuspankki elää mukana myös eri-ikäisten ihmisten arjessa. Lappilaiset lapsiperheet tuntevat Hippo-hiihdot sekä omistaja-asiakkaat illat konserteissa ja teattereissa. Hiljattain vietettiin Korundissa naisten sijoitusiltaa, jota tähdittivät Tuure Kilpeläinen ja Lenita Airisto.

Täysi Korundi-sali rovaniemeläisnaisia pääsi kuulemaan legendaarisen Lenita Airiston ajatuksia sijoittamisesta ja suomalaisuudesta. kun Pohjolan Osuuspankki ja Rovaniemen Osakesäästäjät ry järjesti 15.4.2016 Naisten sijoitusillan. Onnistuneen illan aikana maisteltiin myös kuohuviiniä ja suklaata tapaksien kera sekä nautittiin Tuure Kilpeläisen musisoinnista.

Viime kesänä Pohjolan Osuuspankki lahjoitti kesätyöpaikat 25:lle nuorelle Lapissa. Tänäkin kesänä pankki tukee kampanjallaan Lapissa asuvien nuorten kesätyöllistymistä 20 000 eurolla, koska tietää ensimmäisen työpaikan saamisen omalta paikkakunnalta olevan usein haastavaa, mutta erittäin tärkeää nuoren tulevaisuuden kannalta.

Ikäihmisille puolestaan digimaailman kehityksen kärryillä pysyminen on iso haaste. Tästä syystä Lapin osuuspankit ovat lähteneet mukaan DigimpiLappi -projektiin yhdessä Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien, Lapin sairaanhoitopiirin ja Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskuksen kanssa.

- Me haluamme omalta osaltamme auttaa lappilaisia käyttämään olemassa olevaa teknologiaa myös pankkiasioiden hoidossa, Kristian Männistö toteaa.

Projektin aikana Lapin kuntiin jalkautuu DigimpiLappi nonstop -kiertue, jonka aikana opastetaan, miten maksat laskusi netissä, luet lehden tabletilta ja käytät sosiaali- ja terveyspalveluita verkossa.

- Ympäri Lappia meillä toimii myös vapaaehtoisia digilähettiläitä, joten ota selvää omasta pankistasi missä on sinua lähin digilähettiläs, ja ota häneen yhteyttä.

Vieraile verkkosivuilla.