Made in Rovaniemi

Suomen huipulle vauhdilla kirinyt Kiinteistömaailma Rovaniemi on 100-prosenttisesti Made in Rovaniemi.

- Likiliike-sertifikaatti on meille kunnia-asia, sanovat Kiinteistömaailma Rovaniemen Outi Lehtiniemi (vas.), Tiina-Kaisa Niva, Anne Turunen ja Inka Lehtola.

Rovaniemen Kiinteistömaailman tehopakkaus Tiina-Kaisa Niva on myyntineuvottelijana melkein yhtä vihreä kuin työnantajansa brändiväri. Mutta näytöt vakuuttavat. Teatterilavoiltakin tuttu Tintti teki ensimmäisen työvuotensa aikana yli 100 asuntokauppaa Rovaniemellä.

Samassa Rovakadun asuntomyymälässä Tintin kanssa tosin työskentelee koko joukko työtä pelkäämättömiä ja persoonansa likoon laittavia myyntitykkejä. Myös kiinteistönvälittäjä LKV Anne Turunen kuuluu niiden Suomen harvojen välittäjien joukkoon, joka tekee asuntokauppaa yli sadan kaupan vuositahtia.

Kiinteistömaailma Rovaniemen yrittäjä ja toimitusjohtaja LKV Mika Lehtiniemi voi olla tyytyväinen. Yrityksen 11-henkinen tiimi on näyttänyt viidessä vuodessa koko Suomelle, että rovaniemeläisyrityksessä tehdään eikä meinata.

Ja gloriaa ja kunniakirjoja on satanut: koko valtakunnallisen Kiinteistömaailma-ketjun Yrittäjätulokas vuonna 2011, Vuoden asuntomyymälä 2012, Eniten kauppoja tehnyt yrittäjäyhtiö 2013, Eniten hankintoja ja kauppoja koko Suomessa 2014, Eniten kauppoja koko Suomessa 2015.

Draivi on hengästyttävä, mutta mikä on menestyksen salaisuus?

- Mikään ei ole tullut ilmaiseksi tai asuntomyymälässä istumalla vaan meillä jokainen tekee uskomattoman paljon töitä asiakkaiden eteen. Pelkkä motivaatio ja päämäärätietoisuus eivät nekään yksistään riitä. Asiakasta on kuunneltava ja annettava hänelle aikaa. Yksi tärkeä asia on myös meidän hyvä joukkuehenki ja yhteismyyntikonsepti, pohtii markkinointipäällikkö Outi Lehtiniemi.

Tintti on samaa mieltä. Hän ei edes miellä itseään myyjäksi vaan kokee auttavansa asiakasta tärkeässä elämäntilanteessa eli juuri hänelle sopivan kodin löytämisessä. Anne taas painottaa kotikaupungin merkitystä.

- On tärkeää, että olen syntyperäinen rovaniemeläinen ja verkostoni ovat laajoja. Tunnen kaupungin ja asuinalueiden palvelutarjonnan, kertoo Anne.

Valttikortteja ja reilua peliä

Moni on erehtynyt luulemaan koko Kiinteistömaailma Rovaniemen olevan vain valtakunnallisen ketjun yksi myymälä, vaikka maanlaajuisesta brändistä huolimatta se on 100-prosenttisesti rovaniemeläinen yritys. Sekä omistaja että henkilökunta ovat paikallisia ja kaikki maksavat veronsa Rovaniemelle.

- Likiliike-sertifikaatti toimistomme seinällä kertoo, että olemme aidosti paikallinen yritys, jolle on tärkeää edistää kotikaupungin elinvoimaisuutta ja parantaa asuinolosuhteita. Olemme myös kantaneet yhteiskunnallista vastuuta tukemalla voimakkaasti paikallisia nuoria urheilijoita, Lehtiniemi kuvailee.

Yksi yrityksen valttikorteista on Mika Lehtiniemen omaperäiset ratkaisut henkilöstön ja arkirutiinien suhteen. Harvassa kotimaisessa kiinteistövälitysyrityksessä työskentelee kahta myyntisihteeriä. Harvinaista herkkua, sanovat etelän kollegat.

- Me teemme välittäjän puolesta kaikki lain edellyttämät paperit ja laitamme sopimukset ja kauppakirjat kuntoon. Välittäjä voi keskittyä myyntiin, kertoo myyntisihteeri LKV Inka Lehtola, joka on aiemmin työskennellyt kymmenisen vuotta pankkimaailmassa.

Outi Lehtiniemi taas vapauttaa aikaa myyntityöhön kuvaamalla ja videoimalla asuntokohteet.

- Videot ovat tätä päivää. Asiakas voi istua mukavasti kotisohvalla ja katsoa parissa minuutissa videolta, miltä myytävä kohde näyttää. Näin asuntonäyttöihin tulevat paikan päälle vain aidosti kiinnostuneet ostajaehdokkaat, Outi kertoo lisäten, että Kiinteistömaailman videoesittelyitä katsotaan joka kuukausi yli 200 000 kertaa.

Ostajaa helpottaa sekin, että hän näkee ajantasaisen tarjoustilanteen aina netistä. Kiinteistömaailman luoma Tarjouskauppa -konsepti tekee näin kaupanteosta läpinäkyvää ja reilua. Kun kaikki tarjoukset ovat nähtävillä, mikään tarjous ei mene ostajalta ohi ja hänellä on aina mahdollisuus vastata muiden tarjouksiin.

Tämä on kauppatapa, jossa kaikki voittavat.

 

Tutustu Kiinteistömaailma Rovaniemen kohteisiin ja henkilökuntaan.