Leppiahon perhe löysi etsimänsä Kotolasta

”Se oli se hetki, kun sain töihin kännykkäkuvan Kotolasta. Kuvassa meidän Pihla leikki touhukkaana muiden lasten seurassa. Tekstiviestissä luki, että täällä kaikki on hyvin. Silloin tiesin, että tässä päiväkodissa lapsestani välitetään aidosti.”

Näin muistelee esikoistyttärensä ensimmäistä hoitopäivää Kaisa Leppiaho, jonka molemmat lapset, Pihla (3) ja Iivari (2), ovat saaneet mieluisat hoitopaikat Saarenkylän Kotolasta. Kaisalle ja hänen miehelleen Vesalle yksityinen päiväkoti on ollut nappivalinta.

- Pienistä asioista tulee turvallinen olo. Esimerkiksi tänään Pihlalla oli itkuinen aamu. Lastenhoitaja Pia huomasi sen ja keskeytti heti aamusadun lukemisen ottaakseen tytön syliin. Lähdin hyvillä mielin aloittamaan työpäivääni, kertoo Kaisa.

Viime hetken leikit isolla nukkekodilla ennen kotiinlähtöä. "Täällä Kotola Saarenkylässä kaikki on uutta ja värikästä. Pihla ja Iivari eivät millään malttaisi keskeyttää leikkejään. Kohta viihtyvät täällä paremmin kuin kotona", vitsailevat Vesa ja Kaisa Leppiaho.

Toinen hyvä esimerkki sattui hiljattain. Iivari oli kipeänä ja joutui olemaan päiväkodista pois kaksi viikkoa. Aina herätessään poika sanoi haikealla äänellä ”Anni”. Hän kaipasi omaa hoitajaansa.

- Nämä ihanat ihmiset tekevät Kotolasta sen, mikä se on, Kaisa pohtii.

Lämpöä, leikkiä ja syliä

Kotolassa läheisyyden tunnetta lisää se, että jokainen lapsiryhmä on jaettu pienryhmiin, jota luotsaa yksi henkilö. Hän on se turvallinen täti tai setä, joka kuuntelee huolet, peittelee päiväunille ja pukee pihalle.

Pienryhmien ansiosta tunnelma rauhoittuu ja meteli vähenee. Tekemisestä tulee myös monipuolisempaa, kun ryhmä voi jakautua kolmeen eri tilaan: yhdessä esimerkiksi musisoidaan, toisessa liikutaan ja kolmannessa askarrellaan.

- Lastentarhanopettaja Terhi on aivan upea ja luova askartelun taitaja. Hänen ansiostaan meidän on pitänyt kotonakin panostaa enemmän askartelutarvikkeisiin. Lapset ovat innostuneet leikkaamaan, liimaamaan, maalaamaan ja muovailemaan, kiittelevät Leppiahot.

Yksi mieleenpainuvin juttu on ollut Terhin johdolla Kotolaan askarreltu kioski. Jättimäisestä pahvilaatikosta syntyneeseen leikkikioskiin pyydettiin perheiltä rekvisiittaa. Yksi perhe toi kankaita verhoiksi, toinen pikkutavaraa myytäviksi tuotteiksi. Yhdessä tehty kioski oli pitkään hittileikki.

Tiivistä yhteydenpitoa

Leppiahon perheen isälle ruoka on ollut yksi Kotolan suurimmista valttikorteista. Ravintola-alan ammattilaisena hän arvostaa sitä, että ruoka tehdään itse ja että lapset saavat syödä paikallisen leipomon leipää. Ruokalistat julkistetaan viikoittain Muksun kirja -nettisivuilla.

Yhteydenpito Kotolan ja kodin välillä on muutenkin vilkasta. Muksunkirja -sivuston lisäksi Facebookissa on oma suljettu ryhmä kaikilla hoitoryhmillä, joissa julkaistaan pikkujuttuja ja valokuvia lasten touhuista. Kotolassa on tehty päätös, että ainakin kerran päivässä päivitetään Facebookiin jotakin kivaa.

- Myös tekstiviestejä tulee aina silloin tällöin kun, meidän lapsemme on tehnyt tai sanonut jotakin hauskaa. Tämäkin on kyllä huippuidea Kotolalta.

 

Miten Kotolaan pääsee?

- Ota yhteyttä päiväkodin johtajaan p. 040 480 3665 tai mari.jolanki@paivakotikotola.fi

- Paikan vahvistuksen jälkeen saat sähköpostiisi linkin palvelusetelin hakemista varten.

- Kaupunki myöntää yksityiseen päivähoitoon palvelusetelin. Lisätietoa: http://www.rovaniemi.fi/fi/Palvelut/Lasten-paivahoito/Palveluseteli-(-yksityinen-paivahoito)/Tietoa--perheille

- Saarenkylässä ja Mäkirannassa päivähoito on samanhintaista kuin kunnallisella puolella. Englantilaisessa leikkikoulussa omavastuuosuus 30 € /kk korkeampi.

- Maksuton esiopetus kaikissa yksiköissä.

Kotolat

Kotola Saarenkylä Ritarinne 10 96900 Saarenkylä p. 0400 289734
Vastaava esimies Heidi Kenttälä. Paikkoja vapautuu kaikkiin ikäryhmiin.

Kotola Mäkiranta Mäkiranta 3 96200 Rovaniemi p. 0400 289 724
Vastaava esimies Elina Lotvonen. Paikkoja vapautuu kaikkiin ikäryhmiin.

Kotola Englantilainen Kaartokatu 8 96100 Rovaniemi p. 0400 525106
Vastaava esimies Katri Kari. Paikkoja vapautuu 1-3-vuotiaille.

 

Avoimien ovien päivä

- Englantilainen leikkikoulu 14.2. klo 17.30-19.30

- Saarenkylä 15.2. klo 17.30-19.30

- Mäkiranta 16.2. klo 17.30-19.30