Kun leipominen ja yrittäjyys on veressä

Mitä tehdä, kun vanhemmat kysyvät, että kiinnostaako ohjien ottaminen perheyrityksessä?

Antinkaapo haluaa antaa asiakkaille aitoja makuelämyksiä, joissa on käytetty kunnon raaka-aineita.

Ystävykset Raija Aatsinki ja Tuija Jerndahl istuskelevat kahvikupposet kädessä ja marjapiirakka toisessa konditoria Antinkaapon uudella terassilla nauttien kesäauringosta.

- Täällä on yksinkertaisesti kaupungin parhaat pullat, toteavat Aatsinki ja Jerndahl, kun heiltä kysyy, mikä Antinkaapossa vetää puoleensa.

Ai että! Tällaiset kehut saavat varmasti uunituoreen yrittäjän hyvälle mielelle?

- Pakostihan se hymy nousee kasvoille, kun asiakkailta tulee hyvää palautetta, kertoo Satu Antinkaapo, joka sai viime syksynä isot saappaat täytettäviksi otettuaan ohjat vanhempiensa vuonna 1984 perustamassa rovaniemeläisessä konditoriassa.

Perinteistä leipomista haalivan perheyrityksen haltuunotto tapahtui kuin itsestään – leipominen ja yrittäjyys kun on jo valmiiksi veressä.

- Oli itsestäänselvyys, että tässä ollaan tätä vanhempien juttua jatkamassa. On mukavaa tarjota perinteistä leipomista raakapakasteisten tuotteiden jylläävässä ajassa. Haluamme antaa asiakkaille aitoja makuelämyksiä, joissa on käytetty oikeaa voita, kunnon raaka-aineita ja joista tietää aina tasan tarkkaan, missä se on tehty, milloin se on tehty ja kuka sen on tehnyt.

Omaa tekemistä alusta loppuun

Korkalovaarassa omakotitalon yhteydessä alkunsa saanut leipomo on toiminut aina ”itse alusta loppuun” periaatteella.

- Jauhosäkki tulee takaovesta sisään ja valmis tuote lähtee etuovesta ulos. Kaikki erilaiset taikinat tehdään alusta asti joka päivä ja niistä tehdään pullia, viinereitä, pasteijoita, leivoksia, kahvikakkuja, kääretorttuja ynnä muita herkkuja, luettelee Antinkaapo.

Raaka-aineissa, kuten marjoissa suositaan myös paikallisuutta. Jos ei saada paikallista niin sitten kotimaista. Jaa niin miten paikallista?

- Mummu se jaksaa vieläkin kerätä mustikoita ja hän sitten tuo niitä leipomoon aina jonkin verran. On hauskaa sanoa, että mustikat ovat oman mummon poimimia, naurahtaa Antinkaapo.

Yrityksen kanssa kilpaa kasvaneelle Antinkaapolle yrittäjyys on ollut luontevaa, vaikka välillä pitkiä päiviä vedellään.

- Siihen on kasvanut pienestä lähtien ja vaikka isot saappaat onkin täytettävä, vanhempien tuki on aina taustalla, ja meillä on tosi hyvä porukka täällä töissä. Ei tätä voisi millään yksin tehdä, toteaa Antinkaapo.

- Leipominen ja yrittäjyys on kuitenkin se, mistä tykkää ja mistä saa energiaa. Rovaniemellä on hyvä porskuttaa.

Tutustu paremmin Antinkaapoon klikkaamalla tästä.