Jotain aivan uutta ensimmäisenä maailmassa

Pian lanseerattava Volvo V90 mullistaa ajamisen ja tieturvallisuuden.

Volvo V90 on skandinaavisen kauniisti muotoiltu auto, joka on suunniteltu ihminen edellä.

Ulakatu 12:ssa ollaan innosta pinkeänä. Ovesta on tullut sisään jotain aivan uutta eikä Wetterin talon väki malta odottaa, että sitä saa näyttää asiakkaille.

- Se on sellainen kokemus, mitä ei voi sanoin kuvata, kertoo Wetterin myyjä Jukka Raappana.

Nyt puhutaan turvallisuudesta, tyylikkyydestä ja tehosta. Kolme asiaa, joihin kaikki autonvalmistajat tähtäävät, mutta nykyisellä kehitysvauhdilla vain yksi näyttää yltävän: Volvo V90 – uuden skandinaavisen sukupolven mestariteos, jolla ajaminen on ainutlaatuinen kokemus.

- V90 on pitkästä aikaa auto, mikä oikeasti säväyttää, lisää Raappana, joka kertoo, että autoa pääsee hypistelemään ja testaamaan sen ensilanseerauksessa 10.-11. syyskuuta.

Pitkien perinteiden Volvo aloitti sieltä, mistä se on aina aloittanut – turvallisuudesta. Ottaen huomioon, että Volvon visiona on luoda niin turvallinen auto, ettei yksikään ihminen kuole tai loukkaannu vakavasti sen uusissa autoissa vuodesta 2020 lähtien, voisi olettaa, että yrityksellä riittää työnsarkaa. Suurin osa siitä on kuitenkin jo hoidettu, sillä Volvo V90 turvallisuusjärjestelmät ovat vähintäänkin kattavat.

Autoon on lisätty vakiovarusteiksi jalankulkijan ja polkupyöräilijän havaitsemistunnisteet sekä isojen eläinten tunnistamistoiminnot, joka on maailmassa ensimmäistä laatuaan. Jos hirvi hyppää tielle ja autoilija ei ehdi reagoida, auto jarruttaa automaattisesti.

Se jarruttaa myös automaattisesti ja hidastaa jos edessä oleva auto kääntyy tai tekee äkkijarrutuksen. Se pitää turvavälin edessä olevaan autoon vakiona etäisyystunnistimen avulla ja välttää turhat peräänajot kaupunkiajossa jarruttamalla tilanteissa, joissa kuski ei ehdi reagoida.

- Autossa on turvallisuuteen liittyviä asioita, joita ei välttämättä saa edes rahalla muihin autoihin, kuten edellä mainittu isojen eläinten havaitsemistoiminto, toteaa Raappana.

- Volvo V90:llä ajaminen on sellainen kokemus, mitä ei voi sanoin kuvata, kertoo Wetterin myyjä Jukka Raappana.

Yksi hyvä esimerkki Volvon turvallisuustoiminnoista on lisävarusteena saatava Volvo on Call -palvelu. Se tuo asiakkaalle helpotusta arkeen muun muassa mahdollistamalla auton lämmittämisen ja viilentämisen älypuhelimella. Se auttaa myös ääritilanteissa esimerkiksi turvatyynyjen lauettua, jolloin auto hoitaa automaattisesti avun paikalle.

Lista turvallisuuteen vaikuttavista varusteista on pitkä, mutta Volvon kehittäjät halusivat varmistaa, että auton turvallisuus on huippuluokkaa – itse asiassa maailman parhainta. He varmistivat myös, että kaunis skandinaavinen muotoilu tulee autossa hyvin esille. Sen tyylikkyyttä ei voi kiistää.

- Volvo V90 on yksinkertaisesti erittäin hyvännäköinen auto, toteaa Raappana, joka kannustaa asiakkaita tulemaan tutustumaan tähän täysin uuteen ruotsalaiseen Volvoon. Valittavana on oman mieltymyksen mukaan joko sedan tai farmari malli.

- Ajaminen tuntuu hyvältä sekä tehonsa, tekniikkansa että turvallisuutensa puolesta.

Voi hyvinkin olla, että Volvo on löytänyt identiteettinsä. Yllättävää tai ei, se tuntuisi olevan valovuosia muita edellä.

Omamekaanikko osaa asian

Volvo ja Wetteri eivät ole onnistuneet pelkästään autoissaan vaan he loistavat myös asiakaspalvelun ja automekaniikan saralla. Oikean auton valitseminen asiakkaalle on olennaista, mutta auton kunnossapito on yhtä tärkeää.

Teemu Marin on yksi Wetterin Volvo Omamekaanikoista, jonka jokainen Volvon omistaja saa, mahdollistaen entistä tehokkaamman huollon asiakaspalvelun.

Tästä syystä Wetteri aloitti jo kolme vuotta sitten henkilökohtaisen huolto-ohjelman, jossa jokainen Volvon omistaja saa käyttöönsä Volvo Omamekaanikon, mikä tarkoittaa sitä, että asiakas saa aina olla yhteydessä samaan huoltohenkilöön, joka tietää auton kunnon, historian ja toimenpiteet. Tämä helpottaa asiointia ja antaa mielenrauhaa omistajalle tietäen, että auto on hyvissä käsissä.

- Kun ostat Volvon, saat kaupan päälle Volvo Omamekaanikon. Turha siinä mitään ylimääräisä välikäsiä on olla. Asiakas voi soittaa suoraan mekaanikolle ja he auttavat asiakasta kaikissa asioissa laidasta laitaan, olkoon kyse vuosihuollosta, korjauksista tai mistä tahansa kysymyksistä, joita asiakkaalle voi tulla, kertoo korjaamopäällikkö Pasi Timonen.

Volvo Omamekaanikot ovat merkkikoulutettuja, joilla on jatkuva koulutusputki päällä, sillä Volvo kehittää koko ajan autojensa mekaniikkaa ja täten mekaanikoiden on oltava ajan tasalla. Tämän päivän vaatimustaso onkin, että Volvoon ei saisi koskea kuka tahansa. Tietotaidon täytyy olla nykypäivää, sillä Volvon autotekniikka kehittyy hurjaa vauhtia ja Wetteri haluaa varmistaa, että asiakaspalvelu edistyy samaa tahtia.