Brillet nostaa persoonan pääosaan

Hiukan parempi optikkoliike. Kaksi ja puoli vuotta sitten sellainen saatiin Rovaniemelle, kun Pasi Hiukka ja Taina Kangas perustivat Brilletin.

Lokakuussa 2013 Taina ja Pasi päättivät ottaa työurallaan rohkean askeleen eteenpäin. Heillä molemmilla oli toki alalta vahva kokemus, mutta samalla selkeä näkemys siitä, mitä he voisivat meille lappilaisille tarjota. Syntyi optikkoliike Brillet, joka palvelee kokonaisvaltaisesti asiakkaitaan Koskikadulla keskustan ytimessä.

- Ketjuliikkeiden ongelmana on, ettei työntekijä tai asiakas pysty vaikuttamaan juurikaan valikoimaan, Pasi Hiukka tiivistää.

- Brilletin perustamisen myötä pääsimme ottamaan työuralta kertyneet positiiviset kokemukset mukaamme, ja luomaan jotain täysin uutta. Se näkyy tänä päivänä uniikissa kehysvalikoimassamme, jollaista ei Rovaniemeltä kilpailijoilta löydy.

Brilletin kehysmallisto tekee kieltämättä vaikutuksen. Materiaaleissa ja suunnittelussa on panostettu laatuun, joka nykymaailman menossa jää helposti taka-alalle.

- Käymme ahkerasti ulkomailla hakemassa kehysmessuilta uusia tuulia, ja pääsemme samalla keskustelemaan henkilökohtaisesti suunnittelijoiden ja valmistajien kanssa, Hiukka taustoittaa.

- Maaliskuun messuilta Milanosta tuliaisina sovimme yksinmyyntioikeiden Andy Wolf -mallistoon, johon pääsee syksyllä tutustumaan liikkeessämme. Asiakkaan näkökulmasta on erityisen tärkeää, että pystymme itse valitsemaan kehykset, ja tiedämme niistä riittävästi etukäteen. Voimme hyvillä mielin keskittyä löytämään jokaiselle lappilaiselle oman persoonallisen vaihtoehdon, jossa laatu on ykkösprioriteetti.

Useimmat eri mallistojen kehyksistä on käsin tehty, mikä lisää merkittävästi niiden käyttöikää. Halpatuotannon välttäminen on tietoinen valinta, sillä lopulta se tulee vain kalliiksi kaikille osapuolille.

- Tavoitteena on, että jokainen meillä asioiva lappilainen lähtee Brilletistä tyytyväisenä kotiin. Kun paikallinen yritys palvelee paikallisia ihmisiä ammattitaitoisesti, syntyy asiakassuhde, joka kestää terveellä pohjalla parhaimmillaan koko loppuiän. Meidän nuorin asiakas on ollut kuusikuukautinen vauva ja vanhin reilusti yli ysikymppinen. Siihen väliin mahtuu kaikenlaisia persoonia. Jokaisen optikkopalveluita tarvitsevan kannattaa ainakin käydä tutustumassa Brilletin valikoimaan.

Haastattelun lopuksi on aika kokeilla huippulaadukkaita Maui Jimin aurinkolaseja, joiden tuotekehitys on saanut alkunsa Havaijin auringon alla. Kun ne laittaa päähänsä ja lähtee Koskikadun kevätaurinkoon, ei tarvitse ihmetellä, miksi Maui Jim on maailman nopeimmin kasvava polarisoitujen aurinkolasien valmistaja.

_____________________________

 

Lapsen silmät rasittuvat helposti

Digiaikana monella ekaluokkalaisella on jo oma tabletti tai älypuhelin. Ne kuormittavat lähinäköä, jolloin silmä väsyy. Petollisesta ketjusta kärsivät ensimmäisenä koulunkäynti ja illan kotiläksyt.

- Pahimmillaan näköaistin ylikuormittuminen voi johtaa oppimisvaikeuksiin tai levottomuuteen tunneilla. Lapsi saatetaan leimata jopa häiriköksi, jos hän ei pysty keskittymään oppitunneilla ylirasittuneiden silmien vuoksi, Hiukka harmittelee.

Optikon neuvo onkin kartoittaa silmien kunto mahdollisimman ajoissa.

- Ongelmat saattaa johtua niinkin pienestä asiasta kuin silmien korjaamattomasta taitto- tai asentovirheestä. Kunnollisessa näöntutkimuksessa perehdytään muuhunkin kuin näöntarkkuuteen ja kaukonäön ongelmiin.

Hiukka painottaa, että lapsen näköaisti on vielä kehitysasteella koulun ensimmäisillä luokilla. Siksi varhainen ongelmiin puuttuminen on erityisen tärkeää.

- 90-luvulla meille tuleville optikoille opetettiin, että aikuisiän lähinäköongelman oireet alkavat noin 45 vuoden iässä. Nykyään määrätään lähilaseja jo teineille. Näköaisti on ihmisen aisteista tärkein, ja sitä kannattaa vaalia.

 

Tutustu Brilletin tarjontaan www.brillet.fi