Asiakas hyötyy aina

Rovaniemen Yrittäjät eivät jääneet voivottelemaan kaupan alan kehitysnäkymiä, verkkokaupan tuomaa haastetta ja yleistä taloudellista tilannetta, vaan lähtivät rohkeasti luomaan uutta toimintaa koko kaupungin hyväksi.

Likiliike-konseptistamme ovat kiinnostuneita muidenkin kasvukaupunkien Yrittäjäyhdistykset ja kehitysyhtiöt, toteavat Likiliikepäällikkö Pasi Hiukka Brilletistä ja konseptisuunnittelija Taina Torvela
 Ajatus
Oy:stä.

Syntyi Likiliike, yrittäjien yhteistyöverkosto, joka on lyhyen toimintansa aikana osoittautunut menestykseksi. Ostamalla tuotteet ja palvelut Likiliike-verkoston liikkeistä kuluttaja tietää hyödyttävänsä Rovaniemelle veronsa maksavaa yrittäjää, ja näin edistää koko kaupungin elinvoimaisuutta.

Valinnalla on väliä

Puolessa vuodessa Likiliike on kasvanut lähes 150 yrityksen verkostoksi, jonka merkitys on huomattava Rovaniemen kokoisen kaupungin elinkeinoelämälle. Likiliike yritykseksi pääsee hakemalla sertifikaattia, jonka myöntää Rovaniemen Yrittäjät ry:n merkkitoimikunta, jossa edustus on myös Rovaniemen Yrittäjänaiset ry:llä ja Rovaniemen Kehitys Oy:llä. Likiliike-yrityksen kotipaikka pitää olla Rovaniemi, samoin kuin omistuksesta yli 50 % paikallisilla, ja viranomaisvelvoitteet tulee olla hoidettu. Ennakkoperintä- ja kaupparekisterimerkintä on niin ikään edellytys, minkä lisäksi toimintaa olisi suotavaa olla yli yhden tilikauden.

Likiliike on alusta saakka pyrkinyt järjestämään myös paljon tapahtumia kaupunkilaisten iloksi. Muun muassa jouluna lahjoitettiin seurakunnan diakoniatyöhön lahjakortteja, opiskelijoiden kanssa järjestetään Arctic Business Race ja vapunpäivänä on Angry Birds -puistossa koko perheen päihteetön RolloVappu 2016. Tapahtumien myötä ihmisiä on pyritty herättelemään paikallisten yritysten rooliin alueellaan.

- Ostamalla paikallisilta yrityksiltä jokainen voi vaikuttaa siihen, että monipuolinen tarjonta säilyy kotikaupungissa, sanoo Likiliike-päällikkö Pasi Hiukka Rovaniemen Yrittäjät ry:stä. Menestyvä yritystoiminta ja liikkuva raha hyödyttää kaikkia rovaniemeläisiä: tuotteet ja palvelut ovat lähellä, verotulot jäävät paikkakunnalle ja työpaikkoja sekä toimeentuloa on tarjolla laajasti, sillä yritykset ostavat paljon myös toinen toisiltaan. Kuluttajalle asia on tehty helpoksi: tekemällä hankinnat Likiliikkeestä hyödyttää omaa seutukuntaa ja vahvistaa alueen elinvoimaa.

- Paikallisuus ja yhteisöllisyys ovat arvoja, joita me nykykuluttajat pidämme tärkeinä. Likiliike -merkki palvelee tällaista arvokuluttamista, sanoo toimitusjohtaja Taina Torvela Mainostoimisto Ajatus Oy:stä, joka on ollut luomassa Likiliike-konseptia.

Kaikki Likiliikkeet löytyvät myös verkossa www.likiliike.fi