Ammattilaiseksi in English

Lapin ammattikorkeakoulun englanninkielisiltä linjoilta valmistuu liiketalouden, tietojenkäsittelyn ja matkailun asiantuntijoita sekä sairaanhoitajia. Kansainvälisen opiskeluympäristön lisäksi koulutus avaa ovet globaaleille työmarkkinoille.

Pudasjärveltä kotoisin oleva Henna Merenheimo tiesi jo lukiossa, että haluaisi kansainvälisen uran. Hän oli vuoden vaihto-oppilaana Yhdysvalloissa ja sai siellä kipinän ulkomailla asumiseen. Kun lukion opinto-ohjaaja vahvisti, että työnantajat arvostavat englanninkielistä tutkintoa, valinta oli selvä: Henna hakisi englanninkieliselle Nursing-linjalle Lapin ammattikorkeakouluun.

Henna on viihtynyt Lapin AMKissa hyvin. Luokkakaverit tulevat eri puolilta maailmaa ja ilmapiiri on kansainvälinen.

Henna Merenheimo aikoo hakea töihin Yhdysvaltoihin valmistumisensa jälkeen.

- Meillä on yksitoista eri kansallisuutta edustettuna luokalla. On ollut kiva tutustua uusiin kulttuureihin tätäkin kautta.

Vieraalla kielellä opiskelu on sujunut ilman ongelmia. Henna opiskeli lukiossa pitkän englannin ja Yhdysvaltojen vuosi toi lisää varmuutta puhumiseen, mutta vähemmälläkin kielitaidolla koulussa olisi Hennan mukaan pärjännyt.

- Luokalla on vain kaksi englantia äidinkielenään puhuvaa. Kokeissa ei rokoteta kielioppivirheistä tai vääristä lauserakenteista. Opettajille riittää se, että he ymmärtävät mitä haluaa sanoa.

Valmistumisensa jälkeen Henna toivoo pääsevänsä töihin Yhdysvaltoihin. Hän kuitenkin uskoo, että englannikielisestä tutkinnosta on hyötyä myös Suomen työmarkkinoilla.

- Varmasti työnantajat arvostavat sitä, että osaan toimia kahdella kielellä. Suomikin on kansainvälistymässä hyvää vauhtia.

Maailma on auki

Lapin ammattikorkeakoulussa International business -linjalla opiskeleva Hanna Kattilakoski valmistuu pian kansainvälisen liiketalouden ammattilaiseksi. Hanna tuli Rovaniemelle suoraan lukiosta Etelä-Pohjanmaalta. Englanninkielinen linja valikoitui ykkösvaihtoehdoksi, sillä Hanna haluaa töihin kansainväliseen yritykseen.

Hanna Kattilakoski haluaa kansainvälisen työpaikan, jossa pääsee matkustelemaan.

- Haluaisin työpaikan, jossa pääsen matkustamaan. Ulkomaille muuttokaan ei ole poissuljettu vaihtoehto.

Kolmen ja puolen vuoden opintoihin on mahtunut viiden kuukauden opiskelijavaihto Slovakiassa sekä kolmen kuukauden työharjoittelu Maltalla. Maltalla Hanna työskenteli assistenttina hallinnon tehtävissä.

- Kynnys lähteä töihin ulkomaille oli varmasti matalampi, sillä olin tottunut jo koulussa työskentelemään ulkomaalaisten kanssa vieraalla kielellä. Koulussa oman alan sanasto oli karttunut kuin huomaamatta.

Hanna aikoo valmistumisensa jälkeen jatkaa opintoja yliopistossa liiketalouden maisteriohjelmassa. Hän on tyytyväinen siihen, että oma tutkinto antaa paljon mahdollisuuksia.

- Tuntuu, että maailma on auki. Minulla on valmiudet tehdä monenlaisia töitä liike-elämässä, lähteä ulkomaille, tai jatkaa opintoja yliopistossa tai ylemmässä ammattikorkeassa.

 

Lapin AMK

- Lapin AMK toimii Rovaniemellä, Kemissä ja Torniossa

- Koulutustarjontaan kuuluu suomenkielisten AMK-tutkintojen lisäksi neljä englanninkielistä Bachelor-tutkintoa

Englanninkieliset tutkinnot

- Nursing

- International Business

- Business Information Technology

- Tourism