Mitä jos saisit ravitsemusterapeutin käyttöösi vuodeksi?

Älyvaaka, sykemittari ja ravitsemusterapeutti ovat uusi Intersportista saatava terveystrio, joka antaa käyttöösi ravitsemusterapeutin vuodeksi.

Jotain uutta, jotain vanhaa ja erilainen ajattelutapa. Se on suomalaisen Nowecan kehittämä hyvinvoinnin työkalu, joka saapui Rovaniemen Intersportiin. Kyseessä on älyvaa’asta, sykemittarista ja ravitsemusterapeutista koostuva terveystrio, jolla ihmisen elintapoja laitetaan uuteen uskoon.

- Suurin osa tavallisista ruuhkavuosia elävistä ihmisistä tiedostaa, että muutamana viimeisenä vuotena kehoon on tullut muutoksia. Keho ei yksinkertaisesti toimi samalla tavalla, eikä olla enää yhtä aktiivisia kuin ennen, mutta ruokaa kulutetaan nuoruuden innolla, kertoo tuotetta kehittänyt Nowecan toimitusjohtaja Harri Sulku.

Nowecan uusi palvelu tähtää pysyviin elintapojen muutoksiin ja terveellisempään hyvinvointiin.

- Pahimmillaan nämä ovat johtaneet lääkärin vastaanotolle ja diagnosoituihin tauteihin, kuten diabetekseen ja korkeaan verenpaineeseen. Onneksi kuluttajilla on kuitenkin nykyään selkeä halu tehdä oman hyvinvointinsa eteen jotakin ennen kuin asia etenee näin pitkälle. Ei kysytä parantavia pillereitä.

Nowecan ideologia kimpoaa terveyskeskus- ja sairaalamaailmoille kehitetyistä ratkaisuista. Siinä missä lääkärit diagnosoivat taudin ja antavat lääkkeet, joilla sitä hoidetaan, haluaa Noweca auttaa tautien ennaltaehkäisyssä.

- Nykyään varsinkin työympäristöissä pitäisi kiinnittää huomiota työntekijöiden hyvinvointiin tai muuten työnantajilla tulee olemaan haasteita, kun työntekijöiden keski-ikä nousee, työurat pitenevät, sairaspoissaoloja tulisi vähentää, työtehokkuutta lisätä ja kaiken lisäksi huolehtia ihmisestä ja hänen hyvinvoinnista.

Harri lisääkin, että työnantajilla on lain sallima mahdollisuus käyttää 400 euroa vuodessa per työntekijä heidän työkykyä ylläpitäviin toimenpiteisiin, jonka työnantaja saa vähentää täysmääräisesti ilman, että se olisi työntekijälle verotettavaa palkkatuloa.

- Palvelu maksaa alle puolet tästä ja kun se tehdään ammattilaisen tuella, jo varsin pienillä muutoksilla saadaan positiivisia vaikutuksia terveyteen, verenpaineeseen, leposykkeeseen ja painoon.

Uudenlainen lähestymistapa liikuntaan

- Urheilukaupalle tämä on uudenlainen lähestymistapa liikuntaan, mutta koska meitä liikkujia on monenlaisia ja terveellinen elämäntapa alkaa suurilta osin ruokavaliosta, haluamme tarjota myös tällaisen lähestymistavan ihmisten hyvinvointiin, kertoo Intersportin yrittäjä Mikko Koivukangas.

- Lähdetään siitä lähtökohdasta, ettei ihmisen tai työntekijän tarvitsisi hakeutua työterveydenhuoltoon vaan terveyden tila ja hyvinvointi nähdään jatkuvana huolenpitona ja ennaltaehkäisevänä. Ei tarvitse muuttaa koko elämää, vaan pienillä muutoksilla vaikutetaan jo olemassa olevaan arkeen, lisää Harri.

Sykemittari ja älyvaaka auttavat aktiivisuuden mittaamisessa ja tietojen tallentamisessa, joiden pohjalta ravitsemusterapeutti seuraa edistymistä.

Sykemittarin ja älyvaa’an mukana ostaja saa koodin, jonka avulla voi kirjautua Hoitopalvelun verkkosivuille, jossa asiakkaalle tehdään kattava elintapojen kartoitus. Tämä pitää sisällään ruokarytmin, ravintoaineet, arjen rasittavuuden ja liikunnalliset aktiviteetit. Näiden pohjalta ravitsemusterapeutti tekee jokaiselle käyttäjälle uniikin profiilin.

- On tärkeää, että palaute käydään läpi suullisesti ravitsemusterapeutin kanssa ja asiakas asettaa itselleen tavoitteet aina kolmen kuukauden jaksoille. Sen jälkeen seurataan edistymistä ravitsemusterapeutin kanssa ja edetään sen mukaan, tarkentaa Sulku.

Intersportin myyjät Nadja Ahonen ja Laura Mujunen ehtivät jo hypistellä liikkeeseen tullutta uutta tuotetta.

- On hyvä, että ihmiset saavat tässä paketissa konkretiaa älyvaa’an ja sykemittarin muodossa, mutta sen lisäksi henkilökohtainen ohjelma ravitsemusterapeutin kanssa on kullan arvoinen, sanoo Nadja.

- On mahtavaa tarjota erilaista, ravitsemukseen pohjautuvaa palvelua ihmisille, joille personal trainer tyyppiset tavat liikkua eivät tunnu luontevilta eivätkä edes tarpeellisilta, jos ihminen haluaa niitä pieniä, mutta pysyviä muutoksia omaan hyvinvointiin, lisää Laura.

- Senhän kertoo jo meidän slogan – sport to the people. Kaikenlaisia liikkumisen ratkaisuja kaikentasoisille ihmisille. Joillekin se on personal trainerin avulla, joillekin personal ravitsemusterapeutin kanssa, sanoo Mikko.